søndag den 2. april 2017

Himmel, jord og helvede

Jeg ved ikke altid hvordan ideerne til mine malerier kommer til, her var det nok terrorangrebet udført af en muslimsk konvertit i London, som stjal en bil, pløjede gennem mennesker på en bro, hvoraf fem døde, måske endnu flere og mange andre blev skadede.
Det fik mig til at tænke på hvilken gru og rædsel, og  hvilket helvede de stakkels mennesker må have oplevet, lige inden og da det skete.

Inget helvede uden en himmel, og da det skete i en storby som før har oplevet terrorangreb fik jeg ideen til maleriet, da jeg selv også bor i en større by, og også har overværet et terrorangreb, nemlig i Krudttønden. 
Så jeg gik i gang med at male et billede over temaet, Himmel, jord og helvede, og gjorde det på fjorten dage, hvilket er ny rekord for så stort et oliemaleri, og resultatet er jeg også godt tilfreds med, da jeg synes at det er et af mine bedre.


Billedet kan være fra hvilken storby som helst, London, Berlin eller København det er ikke vigtigt. Det vigtige for mig med dette maleri er nok nærmere at skildre hvordan vi mennesker lever fredeligt side om side, arbejder, er arbejdsløse, mænd som kvinder, pensionister, studerende, hjemløse og andre, sålænge vi kan acceptere hinandens forskelligheder og særheder.

At leve i nuet fordi du ikke ved hvad der sker i næste minut, en ulykke, sågar et terrorangreb eller noget helt tredje, kan ændre din virkelighed på et splitsekund, uden at du selv har indflydelse derpå. Det at være sig selv i andre, på den måde at et menneske ikke er en ø, men en del af en større helhed, som er os alle, fællesskabet.

Hmm, det blev en længere filosofisk tankerække, som så er nogle af de tanker som fik mig til at male billedet af en storby, som jeg elsker, også at være i og være en del af. 
Måske vil nogle finde maleriet dystert og barsk, trods de mange lyse farver men som skrevet, ingen jord og himmel uden helvede, også.

En afsluttende refleksion, måske burde den rigtige titel være, Ingen jord, uden himmel og helvede ....

Maleriet er et oliemaleri, måler 120cm. - 90cm. med kryds og på grov hørlærred, og lakeres om en tre måneders tid.


4 kommentarer:

 1. Dagen efter, mandag 3 april at jeg lagde denne status op, blev metroen i Sankt Petersborg ramt af terror .....

  SvarSlet
 2. og, i dag fredag 7 april, et terrorangreb i Stockholm, hvor en lastbil er anvendt, flere døde og mange sårede ...

  SvarSlet
  Svar
  1. fire døde, og femten sårede, siger DR

   Slet