torsdag den 5. januar 2012

Østerbro

Et regnvejrsbillede fra Trianglen, Østerbro hvor det øsregner som det gør nu uden for mine vinduer, her i Sydhavnen. Det blev ikke til en bytur med et smut til Botanisk Have i dag, som jeg troede i går i solskinnet, i stedet for vil jeg skrive lidt om Østerbro i regnvejr som det kan opleves.
Maleriet er fri fantasi, og alligevel ikke. Der ser ikke sådan ud ved Trianglen og alligevel gør der. Af forskellige anledninger er jeg kommet netop her i krydset ved Østerbrogade og Ndr. Frihavnsgade mange gange under de sidste 15 år. 
Jeg har ikke haft skitseblokken fremme men bare rodet rundt i hukommelsen, da jeg malede billedet. Der ligger en kedelig bank på det ene hjørne og en Seven Elleven på det andet, men ikke på det her billede. 
Alligevel er billedet rigtigt som jeg oplever det, København er sjovere, farverigere og mere stemningsfuldt set gennem mine malerøjne her i atelieret, mindre vådt og blæsende, end i virkligheden på plads.


Jeg kan have et dilemma iblandt når jeg vil skildre et sted eller en plads på et lærrede. Det må ikke være for virkeligt, da det så bliver kedeligt at male og alligevel skal billedet have det med, som netop er karakteristisk for det afbildede område, lidt af et dilemma iblandt. 
Her ved Trianglen, er der busser, biler, folk, trængsel og travlhed, og paraplyer og regntøj, da det øser ned. Det lille hus trængt mellem de to større findes der, fodgængerovergangen også og porten med, den ligger bare lidt længere nede af Ndr. Frihavnsgade.  Butikkerne findes, apoteket, bussen og lysmasterne med den svingende gadelampe er også god nok.


Et billede som dette, et oliemaleri på lærrede tager mig som regel mellem 2-3 måneder at male, da det også kræver tørre perioder hvor olien skal hvile, og under tiden maler jeg som regel så på et andet billede.


Maleriet måler H:70cm. - B:80cm. og er fra 2010 og er naturligvis meget bedre i virkligheden end på foto, som altid.25 kommentarer:

 1. Eller som stjernerne i Ekstra bladet siger om Krebsen for i dag :

  Du er lidt irriteret, men du kan ikke finde grunden. Du føler bare, at du er lukket inde i et vakuum og at folk ikke forstår dig.

  hmm, vakummet stemmer ihvertfald, giv mig sol og forår !

  SvarSlet
 2. #1
  Kære Erik
  Her gik jeg ellers og troede, at EB's motto var =, tør hvor andre tier? ;0))
  Mvh
  Henrik

  SvarSlet
 3. Kære Henrik

  Livet er en fest, når det ikke lige er pest ;-)) og EB er det samme ;-), er nok bare lidt træt af vinter.

  SvarSlet
 4. Tja Erik.

  Øv, -
  og jeg havde havde glædet mig til, at du havde husket den runde kiosk på Trianglen.

  Her i Berlin regner det meget, men egentligt underligt for dagen starte med flot solskin.

  Guderne må vide hvorfor?

  Hilsen
  frober ...

  SvarSlet
 5. Frober

  Nu er du krævende ;-), den runde bygning findes jo på masser af fotos og postkort til turister og pladsen på lærredet er begrænset så.....

  Tjah, vi skal måske være glade for at det er regn som kommer og ikke sne. I går var det kanonvejr her, er lidt træt af det gråvejrstads snart, så ........

  SvarSlet
 6. Flot maleri!
  Måske skal du hvile - ligesom olien ;-)
  Jeg vælger Danmark frem for solen på Kreta. Ikke alt, der glimter af guld, er det.
  Rejser hjemover på onsdag og tager noget sol med i bagagen.
  Happy 2012 ;-)

  SvarSlet
 7. gakke

  jeg har hvilet i flere måneder døgnet rundt, så action er det jeg behøver, altså af den kreative slags ;-).

  Håber så at du tager solen med op her til det kolde nord, og happy slappy 2012 til dig også ;-)

  SvarSlet
 8. endnu et hyggeligt billede fra KBH. Husene med de gammeldags antenner på tagene, gad vide om de virker efter 11 januar ?

  SvarSlet
 9. Hmm selv de grå regnvejrsskyer ændrer ikke på at din male/tegnestil gør mig i godt humør :D
  Håber solen snart skinner lidt mere på os alle - tror vi trænger til det ;)

  SvarSlet
 10. ipsen

  Der bliver færre og færre gammeldags antenner på hustagene og især efter 11 januar, så hvad skal de stakkels krager og andre løse fugle så hvile deres små fødder på ? ;-)

  SvarSlet
 11. SourPuss

  Jeg har så svært ved at male med triste og regnvejrsgrå farver så bær over med at der findes lidt solskin bag det hele ;-)

  Jep, vi trænger til en uge med høj solskin, nu rækker det med dette sure efterårsvejr, og så lover jeg at stoppe klynkeriet også ;-)

  SvarSlet
 12. Ja, det er rigtigt, men den Runde Kiosk/bygning findes ikke på dit billede.

  Så er der to muligheder:

  1.) At male den på det eksisterende.

  2.) At male et nyt billede af Trianglen, anno 2012


  Så Hr. Kunst.

  Hvad gør en 1000 kunstner?


  Hygge og en varm kamin til dig.

  SvarSlet
 13. Jeg har hørt at Skatteålens boligminister påtænker at lave en lovændring.

  Denne lovændring vil få konsekvenser på Paraboler fremover.

  Specielt har de Radigale set sig varm på denne nye lov efter at de Radigale har krævet åben og fri indvandring fra Mellemøsten og Tyrkiet.

  Lovkravet påbyder producenter af paraboler at påmontere en såkaldt Fuglepind på parabolerne.

  Hvis dette har sin Fair Løsning, ja så er problemet løst efter 11. januar 2012.

  Mvh.
  frober ...

  SvarSlet
 14. frober

  Nej, den fine gamle bygning findes ikke på maleriet, så skulle det jo have været malet fra en anden vinkel og kunne i så fald have heddet Trianglen ;-)

  Du nævner så to muligheder som en anden maler måske ville tage i betragtning, jeg vælger så en tredie løsning, at gå videre til et helt nyt motiv ;-).
  Da jeg startede med billedet havde jeg naturligvis bygningen med i tankerne men valgte bort den, da det ikke var den jeg ville skildre med maleriet, men derimod stemningen i krydset Østerbrogade - Ndr. Frihavnsgade en regnvejrsdag med folk, biler, bus og hvad der ellers findes, altså by- og gadelivet.

  Nogle motiver bliver aldrig malet af min pensel, andre gør og sådan er der så meget ;-))

  Og en god aften og nat til dig, gæve kriger ;-)

  SvarSlet
 15. frober,
  ha ha, kan du nu sove rigtigt godt og lade være med at drømme om politik ;-))

  SvarSlet
 16. sikke et solskinsvejr ;-O, så skal jeg luftes senere.

  SvarSlet
 17. vræl og lykke ;-O, hvilken skøn bytur. Og hvilket lys, så inspirerende så jeg fatter penslen når jeg har skrevet dette.

  Mandag den 9.jan. er det ovenikøbet fuldmåne i samme grad i Krebsen som min radixsol, altså der hvor solen stod da jeg fødtes. Månen står jo for vaner, følelser og svingninger bla., så måske kan det sparke gang i min kreativitet som har slappet i lang tid ;-).

  Så nu males der ;-)

  SvarSlet
 18. Skønne kvinde, er virkeligt et billede som trækker søm, støn ;-)

  SvarSlet
 19. så er der malet i mange timer de sidste to dage på begge lærreder, som nu behøver at tørre lidt, så et nyt spændes op ;-).

  Tror, at det er ved at det er ved at løsne lidt ;-)

  SvarSlet
 20. vræl, hvor er det spændende nu, med Skønne kvinde, jeg er kommet til de, åh så vigtige slutdetailjer, det som afgør om billedet bliver okay, godt, eller mindre godt, og ikke mindst slutarbejdet, helheden, farver som harmonerer der hvor de skal, skygger, og you name it ;-)

  SvarSlet
 21. Goddag hr. MalerMester
  How Goes.. ?
  Det er en hel videnskab med dine malerier forstår jeg.
  Der kræses om detaljerne.

  SvarSlet
 22. hallo hr. arnold ;-)

  Det er noget af en videnskab at lave sådan et kvindebillede, noget helt andet end et bybillede som jeg også maler på.

  Slutarbejdet er prikken over i-et, det er det som afgør det hele, hvad jeg vil med maleriet. En ting er modellen, noget helt andet, hvad jeg vil udtrykke med billedet, det er lidt vildt hvordan du næsten er lidt gude- og skaberagtig når du forsøger at puste liv i en person på et lærrede. Og alt rundt personen bestemmer du også over, farverne, omgivelserne og ikke mindst stemningen på billedet, og alt dette er maleren og hvad han, jeg lægger i det.

  SvarSlet
 23. Jeg tror godt jeg kan fornemme hvad du mener. Jeg har selv mægtig lyst til at prøve at være skabende, men ved ikke om jeg kan finde ud af det.
  Det med stemninger fornemmer jeg meget i musikken. Spiller noget amatørguitar og der kommer det jo også til udtryk.
  Var på Louisiana i sommers og blev ret overrumplet af stemningen der. Mærkelig kraft der sniger sig ind på en, ved sådan et besøg.

  SvarSlet
 24. alt kreativt skapende, at skrive med ord, at spille musik med toner eller at male med farver, alt dette skaber stemning og behersker man teknikken, bliver det jo først rigtigt spændende og udfordrerne.

  Et maleri som, Skønne kvinde udfordrer mig 1000 gange mere, end et bybillede og jeg lærer mig nok også 100 gange mere, hvis jeg lykkes i mit opsæt.

  Det er altid meget spændende og specielt når du har en større udstilling, med en 20-30 malerier og lokalet er dit, så er det dig som sætter dit fingeraftryk og stemningen. Og det er kraftfuldt og meget afslørende samtidigt, hvis man ellers kan læse kunstneren og hvad han, hun vil med billederne.

  SvarSlet
 25. lakeret, for længe siden :)

  SvarSlet