lørdag den 28. januar 2012

Hvornår er nok, nok ?

Og hvornår er nok, for meget ?



Maleriet hedder Tom friend og titlen hentyder til en god ven jeg havde, og også til eskapisme eller virklighedsflugt. 


Billedet er fra 2001 og er malet lige efter angrebet på WTC, en flyvemaskine ses øverst til venstre. Er religion også eskapisme ?


Maleriet måler h:55cm. - b:65cm. og er fra 2001


27 kommentarer:

  1. Hej EZ ...

    Det kunne også hedde: "Skriget - with a twist" ...

    Du ÉR sgu god med en pensel !

    God weekend ;0)

    SvarSlet
  2. Kenny

    Eller skriget som forsvandt ;-), og tak.

    SvarSlet
  3. og god weekend selvfølgelig ;-)

    SvarSlet
  4. ja
    religion er eskapisme
    men kan desuagtet også være konstruktivt
    så den negative konnotation ved ordet yder ikke religion retfærdighed

    SvarSlet
  5. tjoerne

    så lærte jeg et nyt ord,konnotation som er fra middelalderlatin i følge Dansk Ordbog ;-) og betyder : betydningsnuance som et ord, udtryk el.lign. indeholder ud over selve grundbetydningen, og som beror på bl.a. associationer, værdiladning og stillag ;-)), eller synonomet medbetydning.

    Mon ikke at vi er tilbage ved brug og misbrug, endnu engang altså at bruge noget er okay mens overdrevet brug er dårligt.
    Jeg har intet imod religion men fundamentalisme er mig inderligt imod.

    SvarSlet
    Svar
    1. http://richarddawkins.net/articles/3567-science-flies-you-to-the-moon-religion-flies-you-into-buildings

      Slet
    2. et suverænt slogan ;-)

      Slet
  6. tjoerne

    jeg fornemmer at du virklig er en gourmet når det gælder ord ;-), velbekomme og bon appetit ;-)

    SvarSlet
  7. tænk !!!!jeg kom til at tænke på SKRIGET af Munch da jeg så billedet.....
    rigtig god søndag..

    SvarSlet
  8. Et billede som det der, siger vitterligt mere end tusinde ord.
    En fornøjelse at fortabe mig i det - og måtte kigge flere gange, inden jeg blev enig med mig selv om en passende kommentar aka det billede sætter gang i mange tanker :)

    SvarSlet
  9. ipsen

    du er ikke den første ;-), men jeg har ikke haft en tanke på Skriget, da jeg malede det. Billdet indeholder vel nogle af de samme elementer og farver og måske angsten for det ukendte også. Og en rigtig god søndag til dig også

    SvarSlet
  10. SourPuss

    Mine billeder kræver brug af de små grå ;-), når jeg har arbejdet hårdt for at udtrykke noget med former og farver, vil jeg også at betragteren aktiv selv skal sætte sig ind i billedet og en kommunikation opstår. Og SourPuss du har læst billedet og taget det til dig ;-)

    Jeg ved ikke noget værre end ligegyldigheder, og det gælder kunst også.

    SvarSlet
  11. Jeg må give "ipsen" ret i såvel den initiale iagttagelse som argumentation. Har man set "Skriget" på Munch-museet i Oslo, er sammenligningen snublende nærliggende.

    Verdens brutalitet kan skildres forskelligt. Billedet er et eksempel. Hollywood-skrækfilm et andet. Virkelighedsflugt...måske...og dog!?

    SvarSlet
  12. hule

    Det er da fandens at Munk lavede Skriget før jeg malede Tom friend, ellers havde Skriget nok mindet om Tom friend ;-)

    Når jeg anvender eskapisme i indlægget er det som en kommentar til den virklighedsflugt folk anvender måske gennem dumme amerikanske sæbeoperaer, sprit og junk eller hvad ellers de propper i sig.

    Jeg vil tillade mig at kopiere fra Cypergalleriet hvor dette indlæg debateredes, dog har jeg plukket bort nogle navne ;-),teksten formulerer meget fint hvad jeg vil med mine billeder.

    jeg tror godt det kan være flugt, men nej, -- det er osse det direkte modsatte, nemlig at du tvinger dig selv til at mærke, til at tage stilling til netop ikke at undslippe.

    Især når du beskriver det så konkret. Generelt tror jeg heller ikke på at du eller jeg, ...... for den sags skyld osse "flygter" ind i noget tværdigmod. Vi tager måske enda et større personligt ansvar på den måde, så exkapisme null. Du E. sætter osse dit billede op så andre ikke ka flygte fra det, Og med hele din lidt naivistiske malerstil, gør du tingene forståelige og vedkommende --- iøvrigt "fortæller" du jo ikke en historie ligesom en tegneserie med "her ser du flyet og her huset og her menneskene og ----" næ du maler det billede der opstår på "din indre skærm" og formidler altså noget helt andet og meget personligt. Så du flygter vistnok ikke nogle steder hen ....

    SvarSlet
  13. Det første jeg kom til at tænke på var også "Skriget" af Edv. Munch. Men kan godt se, at du relaterer til 11.9 i billedet.
    Mange hilsener
    Kirsten CG

    SvarSlet
  14. Kirsten, ikke så anonym ;-)

    ;-O, SKRIG ;-))

    SvarSlet
  15. Og nu er det fu..ing nok, min hjemmeside er lukket pga. manglende betaling på 45 kr. Betalingsservice er registreret til 8/2 når sidste dag for betaling er 31/1 very clever ;-)).

    Nå, nu har jeg selv overtaget betaling,betalt og siden bør komme op igen, senere idag Grrrrr ;-O

    SvarSlet
  16. Religion er vel meget godt for dem der har behov for den stimulans som tobak (også den sjove), sprut, slik osv osv også er det - problemet er at man eller nogen glemmer at læse på brugsforvirringen at det står "Kun til indvortes brug" anvendt udvortes kan det gi' fodvorter - en religiøs fanatiker er jo i realiteten en spritbilist der højstsandsynligt ikke har drukket... ;-)

    'hæhæ' - jeg ka' faktisk godt li' billedet modsat det berømte "Skriget" fra Oslo som jeg personligt synes er lidt opreklameret - men den med smag og behag er jo god - hvilket gennem årene har givet kommentartoren mange sjove diskussioner i det norske... 'hahaha'

    Det der tiltaler mig her er farvekombinationen - plus at det virker for mig som om der er sat en af de der trompet'dæmpere i munden så skriget kommer den anden vej ud... 'hahaha'

    Off topic så er det skægt at se malermesterens farver er blevet mere "skrigende" med årene - men det hænger måske sammen med at "penseldribleren" selv er blevet roligere... 'smiler smørret'

    SvarSlet
  17. Hr Sorte drage

    kan kun holde med dig i det om religion, og her må nok også være nok, og ikke for meget, så undgås fundamentalisme eller noget af den.

    Indenfor kunsten er der jo talrige forfattere, malere, musikere og andre som har anvendt stimulanser mere eller mere bevidst, og hvor ville det være fattigt uden disse mennesker. Selv kan jeg jo godt ryge en pibe for at få gang i kreativiteten, især efter en inaktiv fase, så her anvender jeg det kreativt og bevidst.

    Det hænger godt sammen billedet, Tom friend farverne og formen. Trompetdæmperen er, eller som jeg har malet den, en pille, en stimulans som har sat sig på tværs så man er kommet til, nok er nok og iblandt for meget ;-).

    Jeg er blevet meget mere bevidst om farver og former med årene ;-), og det giver ro, helt sikkert og også at du altid gør et billede færdigt, rimeligt som udtænkt. Også enkeltheden søger jeg mere og mere på lærredet, væk med ligegyldige detaljer.

    SvarSlet
  18. Og mit nye Nørrebro billede er ved at bygges op, med personer, vinduer og cafe ;-)

    SvarSlet
  19. PS. trompetdæmperen ;-), kunne ligeså vel have været en flaske sprit, biblen, koranen, Karl Max eller hvad nu folk bruger i deres virklighedsflugt.

    SvarSlet
  20. Eller måske er det en robotstøvsuger ? ;-))

    SvarSlet
  21. Og så kører min hjemmeside igen ;-O

    SvarSlet
  22. Og selvom det er koldt idag, så skinner solen til lidt studier af det nye godt bepelsede Nørrebro, eller hvad det nu er folk render rundt i der ;-)

    SvarSlet