tirsdag den 17. januar 2012

Skønne, dejlige kvinde.

Maleriet er et billede af en skøn, varm og dejlig kvinde og er malet efter model og er det første færdige i 2012.


Billedet måler h:80cm - b:110cm. og er en olie. Om tre måneder skal billedet lakeres og er egentlig først færdigt der.


Og det er bare et maleri.

68 kommentarer:

 1. Skønt billede Erik, bruger du et malemiddel? Tænker på tørretiden.

  SvarSlet
 2. tak Herdis

  Jeg bruger masser af terpentin i starten når jeg maler med olie, for derefter at bruge mindre og mindre terpentin, lag på lag.

  Derfor er tre måneder minimum inden lakering, da jeg skal være bombesikker på at det hele er ordentligt tørt ;-), og billedet bliver bare sååå lækkert efter lakeringen, hvor jeg også bruger en rigtig god giftig lak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lak det er svært at finde en god en synes jeg, har prøvet med Dammerfernis men det bliver næsten for blankt, ellers bruger jeg også meget terpentin, kunne jeg få at vide hvilken lak du bruger? Jeg synes nemlig osse der ksla lak på det fremkalder farverne godt.

   Slet
  2. Jeg kan roligt anbefale dig GOLDEN Varnishes, Satin bruger jeg. Den er ret dyr, men vildt god også men det kræver lidt træning og vane at anvende den, hvis man smører den på med pensel, hvilket jeg gør. Og altid udendørs, da den også er vildt giftig. Jeg køber den i en blikdunk på 1 liter som koster ca. 500 kr.

   Slet
  3. tak skal du have jeg vil prøve den :o)

   Slet
 3. rigtig dejligt billede Erik,du kan bare det hele, men Københavner billederne er helt sikkert på min hit liste , de fortæller så meget om København vores alle sammen´s hovedstad ...

  SvarSlet
 4. ipsen

  jeg er rimlig tilfreds med slutresultatet, tak og mens jeg gik og malede kvindebilledet malede jeg også på et bybillede, lidt som terapi, men det er faktisk også ved at blive et gody bybillede og flere er på vej.

  Jeg har haft en malerblokering i 3-4 mdr., helt forfærdeligt og noget jeg også tror at du kender, men nu har det løsnet på alvor, skøøøønt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da godt den blokeering forsvandt, sådan har jeg haft det siden November, uha!

   Slet
  2. Herdis

   Det er vildt træls når det låser sig, knapt til at holde ud, men heldidvis er det jo bare en pause, som vi nok behøver uden at vi altid ved det ;-)

   Slet
  3. Tak igen, jeg har oplevet det før, og ved jo som du siger at det er en overgang, men det panikker alligevel, lidt og så er søvnløs, fandens også.

   Slet
 5. mystisk som det ser ud med nogle af kommentarerne, og fix så den klokke, Blogger !

  SvarSlet
 6. Du är en duktig målare och härlig färgkonstnär.Hoppas jag får tillfälle att se dina målningar i verkligheten vid något tillfälle.
  Lycka till!

  SvarSlet
 7. Lohla-Marie

  Holder beskedent med dig ;-), och om du kommar till stan, er du så velkommen i atelieret i sydhavnen ;-)

  SvarSlet
 8. Og så ser jeg at jeg har tørret gul farve af på lagnet, hmm men det kan rettes og skal blive det også, sammen med lidt andre småjusteringer den næste uges tid, så alt er som det plejer, næsten ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork ja man ser meget mer' når det er på foto, jeg bliver også overrasket nogle gang Ha-ha-

   Slet
  2. foto er godt til detaljer, har jeg også opdaget ;-), men alle siger også at malerierne er meget bedre live, og det er de, også da foto ikke altid gengiver farverne rigtigt.

   Slet
 9. Det er et dejligt maleri af en smuk kvinde.

  SvarSlet
 10. Space

  takker, og på FB er folk, kvinder især også vilde med det, ;-)

  SvarSlet
 11. Dejligt billede af en skøn og narturlig kvinde....

  Hvis kvinderne ikke ligefrem ligger på maven for dig, ECK, så ligger de ihvertfald på siden.;-)

  SvarSlet
 12. Madonna

  jep ;-), og nogle kvinder gør, ligger på siden og det er jo ikke så ringe endda ;-)

  SvarSlet
 13. Det er så skønt at have lagt billedet frem, kigge nøje på foto og sammenligne med originalen, for der findes lidt småting som jeg ikke er helt tilfreds med. Den gule ulækre farve nederst til højre på lagnet, er forsvundet, lidt streger og små detaljer er også forbedret, så alt er som det plejer, hvor jeg giver mig selv en uges tid til finishen.
  Så når jeg er helt klar, bytter jeg fotoet ud med en senere udgave, hvis jeg ellers kan finde ud af teknikken herinde ;-)

  SvarSlet
 14. og så skal jeg også passe på at det ikke bliver for fint og pyssenuttet, det handler jo om socialsurrealisme ;-)

  SvarSlet
 15. @ezen

  Dejligt billede!

  Og - Så bemærker jeg den strategiske placering af blomsterne på modellens bluse. LOL

  SvarSlet
  Svar
  1. ha ha, elsker jo flower power, også ;-))

   Slet
 16. ha ha, elsker jo flower power ;-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser man tydeligt! :-D

   Slet
  2. he he, så kan jeg jo ikke forlange meget mere ;-)

   Slet
 17. Og så er billedet dømt færdigt efter lidt småjusteringer, tager et foto når vejret er til det ;-). Fotoet her, er taget med blitz og jeg tror dagslys vil yde maleriet mere retfærdighed.

  SvarSlet
 18. Kære Erik
  Jeg syntes, at det er et dejligt, skønt, smukt, velovervejede og velformulerende portrætmaleri, af en smuk og skøn kvinde ;0)
  Mvh
  Henrik
  PS. Er det en Whisky sjus, kvinden holder i hånden? ;0)

  SvarSlet
 19. Kære Henrik

  Jeg kan kun holde med dig ;-)), og det kan godt være Rom og cola som er i glasset ;-)

  SvarSlet
 20. Kære Erik
  Så mangler vi bare, at kvinden er Brøndby IF Fan? ;0))

  SvarSlet
 21. Det ville være en dejlig drøm. Hvis! Jeg drømte det i nat ;0))

  SvarSlet
 22. Drømme, er en dejlig del af livet ;-)

  SvarSlet
 23. sikke smukke ......... blomster jeg ser der ;O)... og en lille drink.. ;O) skoene er nu også meget smarte ... men jeg mangler en ... ham der skulle ligge i ske med kvinden

  SvarSlet
 24. jajaja-og

  Der er meget smukt på billedet ;-), med eller uden ske ;-)

  SvarSlet
 25. så er maleriet taget i dagslys i skygge, det nederste og også med lidt små ændringer. Billedet er færdigt til lakering og indramning, og jeg føler samtidigt at jeg er kommet lidt videre på min vej mod det gode billede.

  Der males på et bybillede for øjeblikket, og samtidigt skal jeg med start mandag igang med nye skitser til et nyt kvindebillede, men en model jeg også har anvendt tidligere, med ganske godt resultat, synes jeg ;-)

  SvarSlet
 26. egentlig tror jeg at en mellemting mellem de to fotos giver det mest rigtige maleri i virkligheden.

  SvarSlet
 27. Og åhh, hvor jeg glæder mig til at lakke maleriet, også selvom det som altid er en nervig proces, man kan ødelægge billedet hvis man ikke er opmærksom., Tivoli skal lakeres samtidigt, og måske også mit nye bybillede, som har arbejdstitlen, Sale noget som kan tolkes både på dansk som engelsk ;-)

  SvarSlet
 28. ha ha, det tredje billede har jeg selv tonet i noget windows billedprogram, men kan nok stadig bedst lide toeren,meeen originalen er bare bedre ;-), også snart med en pæn sølvramme om.

  SvarSlet
 29. 'haha' - nænner du at gi' hende lak... 'smiler'

  SvarSlet
 30. ha ha, det bliver nødvendigt, i den gode sags tjeneste ;-), og det bliver ikke uden nerver.

  Det er efterhånden en tradition at jeg lakker vinterens billeder med forårets komme, og der er godt udsolgt i gårdens vinduer når det sker ;-)). Og det er sgu også meget hyggeligt da jeg samtidigt får en snak med beboere som kommer til, for at overvære proceduren ;-)

  SvarSlet
 31. #.ekc - 21012012.0312
  'haha' - så sidder Andrikken og tænker på om Den gode maler's forårskådhed måske i virkeligheden stammer fra lakken... 'smiler smørret'

  SvarSlet
 32. he he, man skal passe på med alle de farlige kemikalier man indtager, man ved jo aldrig rigtigt og at ende som en tvekønnet isbjørn er nok ikke lige sagen, suk og smil ;-)

  SvarSlet
 33. Kære nkristensen
  Måske, at kvinden er mere til læder. Frem for lak? ;0))

  SvarSlet
 34. #.henrik - 21012012.0342
  Så skræller den gode maler bare en ko til hende...

  'hahahaha'

  SvarSlet
 35. En god lørdag Erik...

  Hvor ville jeg gerne have være din person, din førende hånd med penslerne, dine øjne der har iagttaget den liggende skønne kvinde, været din næses duftende sanser og dit hjertes varme under hele seancen.

  Jeg må desværre nøjes med drømmen og håber på at jeg når København inden min drøm om 'blot' kunne betragte dit lærreds figurative kunstværk er for sent.

  Og med ordene fra dig :

  Desværre frober. Maleriet af Den Skønne Kvinde er solgt og afhentet!

  Erik, tak for din mail i øvrig. Har mistet lysten for en tid med bloggen.

  Har fået malet to kælderværelser og trappen til stuen i stedet for.

  Mange hilsner til dig.
  frober ...

  SvarSlet
 36. Og en god lørdag til dig også frober

  Rart at høre fra dig igen, og det med at være træt af bloggen tror jeg vi alle kender til i perioder, til gengæld får du jo så også malet i stedet ;-)

  Skønne, dejlige kvinde befinder sig stadig her i atelieret sammen med en Slem pige og endnu en skøn Freja, og det passer mig glimrende ;-), har ikke så travlt med at sende dem hjemmefra, af indlysende årsager.

  Og som du så fint også beskriver, så er det jo en gudindegave at få lov til at tegne og male sådanne kvinder, noget som også er med til at gøre mit liv lidt mere guldkantet, end ellers ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er faktisk lidt misundelig på dig Erik!

   Slet
 37. ps. skal starte på nye skitser mandag af slemme pige, har en ide til et nyt billede, nemlig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså slemme pige er blevet voksen?

   Slet
  2. frober

   det er nok snarere et spørgsmål om jeg nogensinde bliver voksen ;-), slemme pige er en voksen kvinde, bare lidt piget ;-)

   Slet
 38. Hvilken dejlig start på dagen ;-), da jeg på vej til min morgenmadspusher, benzinstationen kigger i min postkasse ligger der en tyndt vatteret kuvert, med noget i. Da jeg åbner kuverten finder jeg et så fint lille maleri som køleskabsmagnet af Rene Magritte, malet i 1945, og hedder La Magic Noire,Black Magic eller Sort Magi. Magritte er en maler som altid har mystificeret mig, hans gådefulde univers stiller spørgsmål som man selv må besvare, eller også kan man bare nyde billederne ;-).

  Tak, kære ven og ord-ekvilibrist ;-)

  SvarSlet
 39. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 40. tæskeirriterende, forsøgte at sætte et link ind, som bare blev mudder,svagt Blogger.com

  SvarSlet
 41. Og yes !, mens jeg venter på Slemme pige, som naturligvis er forsinket ;-), får jeg et mail om en udstilling med 20-30 malerier for en kunstforening i et større firma her i København, sådan ;-)).

  Passer mig meget godt og noget jeg vil undersøge nærmere ;-))

  SvarSlet
 42. jeg skal se faciliteterne torsdag, og der er også salgsgaranti, så det virker lovende også da det ligger tæt på min bopæl og atelier ;-)

  SvarSlet
 43. og nu skal jeg så hente Skønne kvinde, som har fået en sølvramme om sig, som jeg ved vil klæde hende, inden jeg fortsætter til kunstforeningen om udstilling ;-)

  SvarSlet
 44. og så kom den udstilling på plads, altså aftalen. Det er hos Bruger- og Hjælperformidlingen på Ellebjergvej hvor jeg hænger 20-30 billeder op i kontorsadministrationen i to måneder, august og september, not bad ;-)

  SvarSlet
 45. tak hule

  er blevet lidt sløv med hensyn til udstillinger, men denne er så tæt på så jeg ikke kan sige nej, og det er jo også vigtigt at malerierne luftes lidt ;-)

  SvarSlet
 46. @ekc#260112-0747:

  Både malerierne og damerne skal luftes. Sidstnævnte er vist ikke noget problem, derimod er det godt, at der kommer lidt nyt iltning af penselarbejdet. Dertil kommer, at transportomkostninger er begrænsede til samme Movia-zone. ;-)

  SvarSlet
 47. Hule

  min gode ven, rammemageren har lovet at stille en varevogn til rådighed den dag billederne skal hænges, en rigtig rar person som også stillede op, da jeg i protest mod censur, hentede malerierne hos en vis bank lidt hurtigt sidste år ;-))

  SvarSlet
 48. så røg mit galleri på Cg ind på forsiden over mest besøgte, Skønne kvinde, gør det godt ;-))

  http://www.cybergalleriet.dk/1504

  SvarSlet
 49. og der blev hun i 10 dage, forståligt nok ;-)

  SvarSlet