tirsdag den 10. december 2013

Løberen

Maleriet er fra skellet mellem Sydhavn og Valby, Kbh. en kølig november eller december eftermiddag, år 2013.

En jernbanebro eller -tunnel som ligger tæt ved Ny Ellebjerg station, et sted jeg passerer tit hvis jeg skal med ringlinien til Frederiksberg f.eks, med bytte til metro på Flintholm station. 
Broen er bygget i 60erne har jeg fundet ud af, som det kan ses på maleriet står der 16 her, og på den anden side broen står 196. Ved brug af almindelig tankevirksomhed har jeg kommet frem til at 9 tallet og slutcifret mangler her, altså byggeåret.

Et automobilværksted ligger her også i slutningen af Trekronergade, og stien til højre fører til omtalte Ny Ellebjerg st., som snart bliver et vigtigt knudepunkt for al togtrafik i hovedstadsområdet. Går man gennem tunnelen kommer man ud til Strømmen og Ellebjergvej , Valbyhallen og Valby Stadion, boldklubbens Frems hjemmebane. 
I den mørke bygning til venstre på den anden side af broen bor Brugerformidlingen blandt andre, et sted hvor jeg udstillede hos kunstforeningen for et par år siden.

Selve området er dårligt oplyst og temmelig skummelt efter mørkets frembrud, så normalt undlader jeg stien når det er mørkt, af indlysende grunde. I tunnelen er det ikke meget bedre, 4 lamper lyser svagt i dunklet med 8 watts pærer. 
Nye beboelsesejendomme rejser sig i bydelen og en renovering af hele området forestår i fremtiden, så hvor længe der ser ud som på maleriet, er nok et tidsspørgsmål.

Maleriet er bygget på skitser af detaljer på plads, og notater når det blev for koldt til tegneriet.

Løberen, kan være hvem som helst, altså også den fyr som stak en s-togspassager i låret med en kniv og stak af fra toget ved Ellebjerg, en eftermiddag hvor jeg havde været i området og skitset et par timer forinden.


Tilføjet senere
Til orientering, løberen på billedet er samme Omar som ville skyde os deltagere ved en debat om ytringsfrihed i Krudttønden, februar 14., 2015 ...

Maleriet er en olie, og måler 60cm. - 80cm.

6 kommentarer:

 1. I forgårs cyklede jeg til Ellebjerg st., og så at ved viadukten på maleriet, var blevet tilføjet et 4tal efter 196, så deraf slutter jeg mig til at byggeåret er 1964 :)

  SvarSlet
 2. på modsatte side ud mod Folehaven, på maleriet ses 1 6, altså mangler et 9tal og det sidste 4tal, altså 1964 :)

  SvarSlet
 3. sikke noget rod med de tal, men tro mig :)

  SvarSlet
 4. Enhver, der kender til København, herunder det beskrevne område, kan i den grad identificere sig med det urbane areal og med de forskellige etniciteter, hvor flertallet med blandede resultater forsøger integrationens svære sti. Og så er der et mindretal, som ….. (slettet af hensyn til injurieloven ;-) ). - Senest i starten af 2020erne vil Ny Ellebjerg - som beskrevet - været et betydeligt trafikalt knudepunkt i den sydvestlige del af Storkøbenhavn. Det vil også medføre en nødvendig sanering og CCT (Closed Circuit TeleVision), så "løberen" vil kunne opleve en nultolerance.

  SvarSlet
 5. kan kun være enig med dig i din kommentar, lige nu ligner området en losseplads ....

  SvarSlet