mandag den 18. november 2013

Kvinden, i det blå rum

Et maleri af en ung kvinde, som jeg har den glæde af at have truffet nogle gange, mens hun sad model. En modig, selvstændig, smuk og dejlig repræsentant for det kvindelige køn, som står op og kæmper for det hun tror på, respekt !
Hvorfor rummet blev blåt, ved jeg egentlig ikke, måske er jeg i en blå periode for øjeblikket, hvilket så spejler rummet og modellen. Maleriet er bygget over flere skitser, og i starten kunne jeg ikke bestemme mig for om det skulle blive et portræt i hel- eller halvfigur, jeg valgte så det første. 

Når jeg maler mennesker som her, mest kvinder vil jeg at det skal være noget andet end et fotografisk portræt, form og indhold er vigtigere for mig end det rent fotografiske. 
Jeg besluttede mig for at udelade hygge og kitsch i rummet, bare kvinden, stolen og hendes taske ville jeg have med, og da jeg ikke bryder mig om lukkede rum, åbnede jeg det. 
Måske hænger det enkle, nøgne rum også sammen med det, at jeg snart skal flytte.

Jeg skrev på FB en kommentar om maleriet, som jeg gengiver her, da den rammer noget centralt ved alle mine billeder : det er lige spændende hver gang, et par måneders næsten besættelse af et billede er færdigt, og et personportræt hvor jeg nok er ligeså meget tilstede i billedet som modellen er, og hvor jeg tror jeg har lært en del, igen Maleriet er en olie, måler h: 65cm. - b: 50cm., og nu også med en smuk sølvramme3 kommentarer: