lørdag den 28. november 2020

Hvidovre Hovedbibliotek, oliemalerier 7. august - 3. september 2021

 

tredje gang gælder :)





Læsø Kunsthal skriver om billedkunstneren Erik K. Kristensens kommende udstilling:

"Erik K. Christensen er Københavns egen, stilfærdige maler. Hans lejlighed er hans atelier, og hans tilværelse kredser om maleriet. Ligesom maleriet spejler hans tilværelse. I februar 2015 var han til stede på Krudttønden under det første terrorangreb i nyere dansk historie, som publikum til Lars Vilks-komiteens arrangement. Mens kuglerne regnede ind gennem foyerens vinduer, og det totale kaos brød løs, besluttede Erik K. Christensen sig for at tegne det, han så. Dermed kom han til at fremstille det eneste kendte kunstværk udført under et terrorangreb. Tegningen blev en skitse til maleriet "Krudttønden" (2016). Værket var med i udstillingen "Den politiske kunst" sommeren 2019.
Denne dramatiske fortælling har dog ikke præget selve maleriet som gerning. Erik K. Christensen er en diskret observatør og en samler af små, men betydningsfulde detaljer fra livet og byen.
Han udstiller relativt sjældent, så det er værd at gribe chancen om lidt i det nye år."

Og, Maxx Uwe skriver på Facebook , Et helt specielt værk med terror som motiv er den københavnske billedkunstner Erik K. Christensen 's tegning Kravler for livet. En skitse han lavede, da han var til stede til Lars Vilks Komiteen 's møde om kunst, blasfemi og ytringsfrihed i Krudttønden i februar 2015. Et møde, der blev angrebet af terroristen Omar El-Hussein.
Erik K. Christensen tegnede, mens han sad i Krudttøndens foredragssal simpelthen situationen, der havde udspillet sig i salen, mens Omar El-Hussein begyndte at skyde udenfor (noget, der kostede filminstruktør Finn Nørgaard livet). Erik K. Christensens tegning er mig bekendt det eneste værk, der forholder sig til terror "live" og på et helt konkret niveau.
Det er tegning på sit ypperste niveau. Tegning som fastholdelse af virkeligheden. Men på Erik K. Christensens tegning er det ikke en croquismodels poseren eller lysets refleksion i et æble, der bliver foreviget. Det er derimod det drama - på vitterlig liv og død - der udspiller sig under et terrorangreb.






3 kommentarer:

  1. Så er udstillingen desværre udsat pga Covid-19, så jeg udstiller til april i stedet, forbandede virus !

    Til gengæld bliver det så til foråret, hvor jeg håber at stemningen ikke er så coronatung som nu ...

    SvarSlet
  2. Det berømte udsagn "held i uheld" vil vise sig at være anvendeligt i dette tilfælde. Fernisering, foredrag, 2-meters afstand og værnemidler er ikke just den perfekte cocktail, der dog kan få en langt mere behagelig smag, ifald billedkunstneren er vaccineret forinden start.

    SvarSlet
  3. Udstilling igen udsat, Corona er skurken, foreløbig dato 11 august 2021 ....

    SvarSlet