tirsdag den 22. marts 2016

Tulipan fabrikken dk.

Titlen, Tulipan fabrikken kom jeg på efter at have set et af afsnittene i Moskeerne, bag sløret hvor TV2 bla. afslørede en forening som drev en koranskole, i stedet som der var opgivet til kommunen, at foreningen handlede om idræt, og motion.

Fatma, som arbejdede undercover for TV2, er nu selv gået under jorden, udenlands, efter trusler på hendes liv... Jeg sætter et link ind her, og vil samtidigt takke Fatma for hendes mod som inspirerede mig, til at male netop dette billede.

http://www.b.dk/nationalt/imamernes-skraek-nu-fortaeller-fatma-hvordan-hun-afsloerede-imamerne


Maleriet er blevet overraskende godt modtaget på FB og nettet generelt, hvilket jeg er meget glad for, da det er et kontroversielt emne og også et med stor berøringsangst hos mange.
Jeg måtte bare male dette, da jeg finder det menneske- og kvindesyn så vidrigt, som ligger til grund for at man stener mennesker, eller kvinder, og så i en religions navn.

Saudi Arabien er jo landet hvor islam kommer fra, og hvor rettroende muslimer valfarter til for at besøge Mekka, om ikke andet, så bare en gang i en muslims liv. 
Jeg bryder mig ikke om islam men har intet mod muslimer som mennesker generelt, men hvad jeg har noget imod er den bogstavelige tolkning af en religion, som sætter al menneskelig fornuft over styr, med hvad dertil hører.

Alt og intet er tilfældigt her i livet, og det gælder også med dette billede, hvor motiv og farver er nøje valgt og gennemtænkt.

Maleriet er en olie, måler 70cm. - 50cm., malet på hørlærred, og ferniseres om ca. tre måneder.


1 kommentar: