mandag den 10. august 2015

Stationen

Motivet er her, Ny Ellebjerg station beliggende i Valby og nabo til Sydhavnen. En station jeg benytter rigtigt meget, både til og fra centrum.
Køn er den ikke, højt beliggende og når elevatoren ikke virker, er det mange, mange trin som skal til, for at komme til både perron 1, og her 2eren.

Det blæser altid i Sydhavnen, siger man og det stemmer også på denne station, i grænselandet til Valby. Underlig kold, grå og vindblæst, bygget i beton elementer og stål, det ene mere firkantet og ensartet end noget andet.
Hvorfor jeg har valgt at skildre stationen, tjah, jeg kommer der meget og den ligger i et nyt tæt bebygget område af København, hvor der stadig rives gammelt, og bygges nyt. Et fremtidens knudepunkt og også med Metro om nogle år.

Det anderledes og usædvanlige ved Ny Ellebjerg st. er også at der ikke er malet grafitti på mure og gulv, og at det ikke flyder med flasker, dåser, skod og andet affald. Grafitti findes, men det er på væggen ved skinnerne Det hele giver, sammen med de grå beton elementer et meget sterilt og koldt indtryk, som så blødes op af menneskerne som skifter tog, iblandt løbende men som regel bare tålmodigt ventende, på næste linie A eller E, mod Hundige eller Køge.

Det er som altid, når jeg maler ikke fotografisk korrekt, men derimod hvordan jeg ser og oplever stedet anno 2015, og er malet efter skitser på plads. Jeg har bemødt mig på at holde billedet meget enkelt, ingen unødvendige krusseduller, og det synes jeg selv at jeg har lykkedes rimeligt godt med.

Maleriet er en olie, måler 70cm. - 50cm., og lakeres til efteråret.

3 kommentarer:

 1. Du bliver altså bedre og bedre, Ezen! :-) Jeg mangler en gammel kone (måske med ægtemand) med rollator blandt de ventende.

  SvarSlet
 2. tak, tak du, synes også selv at det er et af de bedre :).
  Det er yderst sjældent at jeg møder ældre mennesker med rollator på S-toget og på stationerne, tror at det går for hurtigt, tempoet er for højt, ved udstigning og indstigning, masen og knuffen, og toget kører.
  I bussen derimod, der kommer de og passagererne råber højt, om nogen kommer i klemme i dørene, for det sker jævnligt.
  Så når det bliver tid til rollator, vælger jeg nok også bussen ;)

  SvarSlet