lørdag den 19. januar 2013

Det gule palæ

Så blev Det gule palæ klart, inspirationen vil ingen ende tage, heldigvis.

Et maleri som har taget udgangspunkt i en tid, hvor folk rører sig mindre end nogensinde, og hvor fitnesscentre derfor er blevet en nødvendig del af mange unge menneskers hverdag. 
Selvfølgelig, ikke bare unge men som med alt andet, er det ingen bagdel at være eller se ung ud, og for alt i denne verden, er man ikke-ryger, ud ad til og officielt.









Fitnesscentret kan ligge i en sidegade til Vesterbrogade, Kbh. i stueetagen i en nedslidt ejendom hvor også mennesker opholder sig i lejlighederne, ovenpå lokalerne. 
I centret slides, svedes og stønnes der, musikken dunker rytmisk og kroppe bevæger sig rundt, gyngende i takt  til musikken, sådan cirka. 
Nogle løfter vægte, banker på en boksebold mens andre danser i grupper. Tidens trend følges næsten slavisk religiøst blandt medlemmerne og muskler og bryster sammenlignes, vurderes og skrives op med telefonnumre mellem de udvalgte.

Og andre bor, lever og dør i samme ejendom, ligeglade med postyret i stueetagen, optagne af deres egne liv, problemer og glæder. 
En ung kvinde har lige været i bad og kigger ud af vinduet, ned på livet på gaden, mens hendes barn gør det samme i et andet vindue. 
Familien Danmark bor her, ihvertfald et udsnit af den og oppe på anden sal sidder den arbejdsløse Petersen i sin stol, og kigger længselsfuldt på næste bajer som står på bordet, mens Bimbo, gadekrydset sidder i vinduet, og vil ud og luftes. 
Og  her er også den voksne søn med de røde øjne og en smøg, måske en joint siddende i flaben og  som nu er langt væk i tankerne og på vej mod fjerne horisonter, mens han kigger sløvt ned på gadebilledet. 
Et øjebliksbillede af Danmark, år 2013, halleluja og peace on.

Det er efterhånden blevet til en pæn stak malerier som er blevet produceret under vinteren og flere tilkommer, inden det bliver forår om et par måneder, eller tre, hvor alle skal lakeres nede i gården og i fri frisk luft, sådan da.

Og et nyt lærrede spændes op nu, er klart og måler 90cm. - 80cm.

Billedet her måler h:80cm. - b:60cm.

9 kommentarer:

  1. Når betydningen af ordet "palæ" begribes, kan det hurtigt fastslås, at det er gradbøjet i en socialsurrealistisk version i ovennævnte illustration.

    Hr. Petersen skal til (endnu en gang) at befri en flaske for hatten og dr. Mabuses nutidige efterfølger i animalsk skikkelse af Bimbo trænger til luft m.m.

    Der trænges også til luft i stueetagen, men den form for kollektiv motions-masochisme kalder på helt andre følelser og konsekvenser. ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. jeg må indrømme, at denne gang er min empiriske viden tilkommet udenfor for fitnesscentret, men de er jo overalt så ... :).

      Slet
  2. En god ven fortalte her om dag, at han og konen var ude og spise på en restaurant på Frederiksberg, men min ven havde problemer med at koncentrere sig på konen og maden. Lige overfor var et center for Pole dance, hvor yndige kvinder hang i stangen, ikke altid let at hitte en grimasse som passer til lejligheden :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Der gættes på, at din ven med frue har nydt maden og delvis poledance fra et af restaurantvinduerne i L´Olivier på Vodroffsvej. ;-)

      Slet
    2. ha ha, tror faktisk at du har ret, må sgu nok selv derhen og teste :)

      Slet
    3. @EKC: Måske burde du tage nogle pensler og lidt farve med, såfremt der skulle blive behov for noget akut bodypainting på de skjønne møer efter "stangdansen". ;-)

      Slet
  3. Som altid et skønt billede og du fanger fantastisk mange gode detaljer om de mennesker du møder på din vej :)

    SvarSlet
  4. ih tak :), og dejligt at høre fra dig igen !. Har du en blog man kan følge, for jeg har savnet dine indlæg ?

    SvarSlet